h

Behoud zwembad voor Amsterdam-Noord

17 januari 2010

Behoud zwembad voor Amsterdam-Noord

De SP maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van een zwembad in Amsterdam-Noord. In 2012 moet het Floraparkbad dicht omdat het niet meer voldoet aan de veiligheidseisen en de bouw van het nieuwe bad staat op losse schroeven. SP-lijsttrekker Daniël Peters: "Dit is onacceptabel, Noord heeft een goed zwembad nodig!"

Al jaren wordt er gebakkeleid over de bouw van het nieuwe zwembad dat het oude Floraparkbad moet vervangen. Eerst was er discussie over de voorzieningen, toen over de plek en nu – door de crisis – over het geld. De SP bestrijdt dat er geen geld is om het bad te bouwen. Afgelopen week werd bekend dat de gemeente 5,5 miljoen euro - een miljoen meer dan begroot - over heeft voor de organisatie van drie etappes van de wielerronde Giro d’Italia in Amsterdam. Peters: "Dat is welgeteld één weekend topsport komende lente, terwijl in Noord voor jaren een zwembad dreigt te verdwijnen. Wij maken een andere keuze."

Amsterdam heeft al te weinig zwemwater en zeker Noord mag zijn veelgebruikte zwembad niet verliezen. Als het Floraparkbad niet wordt vervangen moeten zwemmers en kinderen voor zwemles naar Zaandam. Daarom strijdt de SP voor behoud van een zwembad in Amsterdam-Noord.

U bent hier