h

Geef troosteloos Holendrecht weer nieuw leven

30 januari 2010

Geef troosteloos Holendrecht weer nieuw leven

De SP komt met een actieplan om winkelcentrum Holendrecht weer veilig en kansrijk te maken. Dit winkelcentrum in Zuidoost kampt met flink achterstallig onderhoud, veel leegstand, hangjeugd veel inbraken en zelfs regelmatig overvallen. Door aandacht te geven aan de jeugd en de ondernemers kunnen deze problemen krachtig bestreden worden. En daarnaast dient de politie weer de baas te worden op de straat en op te treden tegen raddraaiers.

Afgelopen vrijdag werden SP-Kamerlid Krista van Velzen en SP-lijsttrekker Laurens Ivens door Holendrecht rondgeleid door SP-Zuidoost-lijsttrekker Randjan Bissesar en deelraadslid Evert Hartog. Op basis van gesprekken met onder andere een activiteitencordinator, enkele jongeren en de eigenaren van de fietsenhandel, de viswinkel, de haringkar en de sigarenwinkel komt de SP met een pakket van 16 concrete voorstellen voor de verschillende overheden. Zij zullen zich hier in de Tweede Kamer, gemeenteraad en deelraad inzetten.

De gesprekken maakten duidelijk dat de hangjeugd veel klanten afschrikt, maar ook niet zozeer tot veel overlast leidt. De jongeren hebben ook nauwelijks iets te doen, want een voetbalveldje ontbreekt en zowel het activiteiten- als het jongerencentrum zijn nauwelijks open. Voor de ondernemers is de grootste ergernis dat er al jaren onduidelijkheid bestaat over de toekomst van het winkelcentrum en bovendien heeft de politie het in het verleden teveel op z'n beloop gelaten waardoor enkele jongeren zich de baas van het winkelcentrum voelen.

De SP wil de trend bij winkelcentrum Holendrecht keren. De gemeente moet de projectontwikkelaar dwingen om snel met duidelijkheid te komen over een nieuw winkelcentrum en de huidige eigenaar verplichten noodzakelijk onderhoud te verrichten. Daarnaast zou het goed zijn als er snel een politiepost met vaste wijkagenten in dit winkelcentrum wordt geopend. En natuurlijk moeten het activiteiten- en jongerencentrum weer levendig en druk worden. Toekomst voor dit troosteloze winkelcentrum is er alleen maar als de overheid echt gaat investeren in deze mensen in plaats van hun aan hun lot over te laten.

U bent hier