h

Mondelinge vragen

26 januari 2010

Mondelinge vragen

Mondelinge vragen Waterlandplein (financiëe problemen Ymere)

De SP-fractie heeft vernomen dat Ymere flink moet bezuinigen vanwege de crisis. Het Waterlandplein lijkt hier de dupe van te worden. Wij hebben gehoord dat Ymere uit dit project is gestapt. Omdat vertraging van de ontwikkeling van dit plein uiterst onwenselijk is voor de ondernemers aan het plein, omwonenden en woningzoekenden wil de SP hierover een aantal vragen aan het DB stellen.

1. Klopt het dat Ymere uit het project Waterlandplein is gestapt?

2. Hoe ziet de aanbesteding van dit project er uit? Zitten er boeteclausules in het contract?

3. Wethouder van Poelgeest heeft het Waterlandplein op de lijst met voorrangsprojecten gezet. Weet u waarom Ymere toch voor dit plein heeft gekozen om op te bezuinigen? Heeft hierover overleg plaatsgevonden met het stadsdeel?

3. Is er nu al een inschatting te maken van de vertraging die dit kan opleveren? Wat bent u aan het doen om vertraging door deze ontwikkeling te voorkomen?

4. Heeft deze situatie verder nog consequenties voor de plannen van het Waterlandplein?

5. Hebben de bezuinigingen bij Ymere consequenties voor andere (deel)projecten in Noord?

6. Heeft u inzicht in de financiëe situatie bij Ymere? Gaat het hier om een incident of zijn er nog meer problemen te verwachten?

7. In Noord zijn er veel bouwprojecten gaande of staan in de planning. Vindt u dat het stadsdeel voldoende controle heeft over de bouwprojecten in het stadsdeel?

U bent hier