h

Veel belangstelling voor biologische markt op Wittenburgerplein

24 januari 2010

Veel belangstelling voor biologische markt op Wittenburgerplein

Bij wijze van voorproef voor een biologische markt op de Oostelijke Eilanden stond de SP zaterdag 23 januari van 12.00 tot 14.00 uur op het Wittenburgerplein (Marie Altelaarplein bij de ingang van de Oosterkerk) met een marktkraam. De SP wilde van de bewoners van de Oostelijke Eilanden weten of zij een biologische markt op het plein van de Oosterkerk willen. De reacties van de mensen die op de minimarkt afkwamen waren zeer positief.

Er is maar één supermarkt op de Eilanden en mensen gaven aan meer variëteit te willen. Volgens enkele bewoners ligt het plein er vaak troosteloos bij; slechts een paar keer per jaar vindt er een manifestatie plaats. Een markt zou een welkome aanvullingen zijn in het aanbod van betaalbare levensmiddelen. Bovendien leidt een markt tot meer ontmoetingen, meer gezelligheid en buurtsamenhang. Over wel of geen biologische producten liepen de meningen uiteen, omdat veel mensen aangaven biologische waren over het algemeen duurder te vinden. De warme biologische en vegetarische tomatensoep die werd uitgedeeld, vond gretig aftrek.

U bent hier