h

Waarom woont hier niemand?

29 januari 2010

Waarom woont hier niemand?

De SP is een actie gestart tegen de verkoop van sociale huurwoningen in Amsterdam-Noord. Voormalige huurwoningen die door de corporaties verkocht worden, worden voorzien van posters met de tekst 'Waarom woont hier niemand?' SP-lijsttrekker Daniƫl Peters: "Veel van deze woningen staan maanden leeg voor er een koper is gevonden, terwijl de wachttijd voor sociale huurwoningen is opgelopen tot twaalf jaar. Bovendien blijven door de verkoop van sociale huurwoningen nog minder betaalbare huizen over in Noord."

Behoud van voldoende sociale huurwoningen is een van de speerpunten van de SP. De afgelopen jaren heeft de SP in de oppositie fel geprotesteerd tegen de sloop van honderden betaalbare woningen in De Banne en Nieuwendam-Noord. Maar niet alleen door sloop, ook door verkoop slinkt de voorraad sociale huurwoningen snel. Peters: "Het lijkt wel alsof de corporaties vergeten zijn waarvoor ze zijn opgericht: zorgen voor betaalbare huisvesting. Een sociale huurwoning die verkocht is, is voorgoed verloren voor de voorraad betaalbare woningen."

Een SP-poster op een te koop aangeboden sociale huurwoning in de Katrijpstraat in Nieuwendam-Noord

De posters worden opgehangen op huizen die door woningcorporaties verkocht worden. Peters: "Hopelijk pikken de woningcorporaties dit signaal op. Ook moet het stadsdeelbestuur in gesprek gaat met de corporaties om de verkoop van sociale huurwoningen terug te dringen."

Inwoners van Noord die in hun buurt sociale huurwoningen kennen die te koop staan, worden verzocht dit door te geven aan de SP via amsterdamnoord@sp.nl of 06-46375541.

U bent hier