h

564 betaalbare woningen van de kaart geveegd

18 februari 2010

564 betaalbare woningen van de kaart geveegd

Een meerderheid van PvdA, GroenLinks, VVD en CDA heeft ingestemd met de sloop van 564 betaalbare, vaak ruime, woningen in Nieuwendam-Noord. In deze wijk is onder het mom van stedelijke vernieuwing al flink wat gesloopt. In totaal worden er nu 1200 sociale huurwoningen gesloopt. SP-deelraadslid Erna Berends tijdens de raadsvergadering: "Door de crisis wordt er op dit moment amper gebouwd. Het is absoluut onverantwoord om nu een nieuw sloopplan vast te stellen".

Berends riep wethouder Diepeveen, tevens lijsttrekker voor GroenLinks, op om zijn verkiezingsbelofte 'geen nieuwe sloopplannen' waar te maken en af te zien van de sloop van deze woningen. Berends: "Ongelofelijk dat Diepeveen tijdens de campagne overal roept dat het slopen moet stoppen. De afgelopen vier jaar zijn er, onder zijn verantwoordelijkheid, meer dan 2000 woningen gesloopt".

U bent hier