h

Buurten in Tuindorp Buiksloot: Parkeeroverlast en een slechte corporatie

6 februari 2010

Buurten in Tuindorp Buiksloot: Parkeeroverlast en een slechte corporatie

De SP was zaterdag precies op tijd in het oude rode Tuindorp Buiksloot: het is er nog goed wonen, maar er moet wel snel wat gebeuren aan een aantal zaken. Zo kent het buurtje, beter bekend als het Blauwe Zand, veel parkeeroverlast en gaat woningcorporatie Ymere erg creatief met de huizen in de buurt om.

"Je hebt huizen die hier al een jaar of meer te leegstaan, soms met te koop-bord erop, maar soms ook zonder. En als een huis wordt verhuurd aan een nieuwe bewoner, moet er inmiddels 700 euro voor betaald worden! Wie kan dat betalen?", zegt een bewoner in het hart van de buurt. De irritatie over het verhuurgedrag van Ymere, de corporatie van praktisch alle huizen in de buurt, is groot. De huizen zijn prima, maar niet overdreven groot en daarom is er veel onbegrip over de hoogte van de huur en de verkoopprijzen. Reden genoeg voor de SP om de actie 'waarom woont hier niemand?' uit te breiden naar deze buurt.

Nummers 2 van de deelraads- en gemeenteraadslijst (Erna Berends en Remine Alberts) bellen aan in het Blauwe Zand

Een ander pijnpunt is de parkeeroverlast in de buurt. Het oude dorp kan het aantal auto’s per huishouden nu net aan, maar daar komen sinds de invoering van het betaald parkeren rond het nabijgelegen Buikslotermeerplein nu auto's bij van mensen die hun auto gratis kwijt willen. Een vrouw vertelt dat er zelfs iemand uit een betaald parkeergebieden in Oost, die daar maar n vergunning heeft, in deze buurt zijn busje parkeert. Deze klacht bevestigde dat de oplossingen van de SP voor het parkeerprobleem heel wat zinvoller zijn dan het almaar uitbreiden van betaald parkeergebieden.

En ook in Tuindorp Buiksloot ontkom je niet aan de alledaagse klachten over hondenpoep en het gebrek aan fatsoen bij sommige bewoners. In ieder geval genoeg stof voor de SP'ers in Noord om mee aan de slag te gaan in de fractie en met acties.

U bent hier