h

Debat over welzijnswerk

14 februari 2010

Debat over welzijnswerk

Frans Icke, tweede op de lijst van de SP in Centrum debatteerde vandaag met kandidaten van GroenLinks, PvdA en D66 in buurthuis de Boomspijker over het Welzijnswerk. De discussie spitste zich toe op het behoud van de Pintobieb en het open houden van de Boomspijker.

Icke stelde dat welzijn geen product is maar dat het diensten zijn en ja, die kosten geld. De SP wil investeren in mensen, juist in tijden van crisis, dan is het extra nodig. Op de stelling van stadsdeelvoorzitter Iping dat een buurt niet n menig heeft, dat mensen altijd verdeeld zijn, antwoordde Icke: "Op de commissievergadering over het Pintohuis waren 175 Nieuwmarktbuurtbewoners afgekomen met borden en spandoeken. 'Pintobieb moet blijven!' stond daarop. Daar moet je naar luisteren. Ik heb niet één bord gezien met 'Weg met de Pintobieb'. Dat zegt genoeg."

U bent hier