h

Bedankt SP-stemmers en actieve SP'ers

7 maart 2010

Bedankt SP-stemmers en actieve SP'ers

Iedereen persoonlijk bedanken voor een stem op SP Centrum en voor alle steun en actieve inzet om de campagne tot een succes te maken, lukt me niet. Het waren er zoveel. Daarom doe ik het langs deze weg.

Het Centrum kleurde rood met de vele posters op de verkiezing- en brugborden. Veel SP'ers waren herkenbaar op straat en op de markten om mensen van informatie te voorzien en onze standpunten duidelijk te maken. De markt- en milieu-acties trokken veel belangstelling en bekijks. Met elkaar hebben we er een fantastische campagne van gemaakt.

Ik ben er trots op en prijs me gelukkig deel uit te maken van deze enthousiaste groep actieve SP-ers.
We komen weliswaar met twee mensen minder in de raad, maar onze inzet om het Centrum menselijker en socialer te maken zal er niet minder om worden.

SP Centrum heeft alles uit de kast gehaald. We kunnen ook zeggen dat de uitslag meeviel. We hadden, gezien de landelijke trend, veel meer kunnen verliezen. Kijkend naar de peilingen, had niemand een stijging kunnen verwachten. Ook vergeleken met de resultaten van de SP in de gemeenteraad en de andere deelraden in Amsterdam, heeft SP Centrum het behoorlijk goed gedaan. Wij kregen 11,5 % van de stemmen (15,6 % in 2006, dus dat is geen dramatisch verlies). Dit is een hoger percentage dan in de gemeenteraad en het hoogste van alle stadsdelen.

Dit niet onbevredigend resultaat is te danken aan het parlementair en buitenparlementair optreden van onze fractie de afgelopen vier jaar, met tomeloze belangstelling voor de zorgen van de bewoners van Centrum, de talloze gesprekken en contacten tussen onze fractieleden en die bewoners, en zeer zeker ook aan de buitengewone inzet van onze actieve leden.

Wil je je aansluiten: neem contact op met Daniël Wardenier; amsterdamcentrum@sp.nl; 06-10565006.

Nelly Duijndam, lijsttrekker SP Centrum

U bent hier