h

Begrip voor keus voor VVD

16 maart 2010

Begrip voor keus voor VVD

De SP kan begrip opbrengen voor de keuze van de PvdA voor een coalitie in Noord met GroenLinks en VVD. SP-fractievoorzitter Daniël Peters: "Natuurlijk vinden wij het jammer dat er vooralsnog geen echt links bestuur in Noord komt met de SP. Maar de keuze voor een coalitie met de twee winnaars GroenLinks en VVD is wel wat veel kiezers wilden."

Groot voordeel van een coalitie van PvdA, GroenLinks en VVD is volgens de SP dat er maximaal vier wethouders komen. Peters: "In tijden van bezuinigingen, die hoogstwaarschijnlijk ook het ambtenarenapparaat gaan raken, kun je niet als politiek oogkleppen opzetten en een extra wethouder installeren. Als de SP coalitiebesprekingen was aangegaan, hadden we daar ook niet mee ingestemd."

De SP volgt de besprekingen voor de nieuwe coalitie met interesse en blijft natuurlijk beschikbaar voor het bestuur, mocht de huidige combinatie niet slagen.

U bent hier