h

Gelukt: Ruim 3.300 handtekeningen voor referendum Singelgrachtgarage

6 maart 2010

Gelukt: Ruim 3.300 handtekeningen voor referendum Singelgrachtgarage

Paula Leideritz van de Vrienden van de Singelgracht overhandigde donderdag 4 maart met trots ruim 3.300 handtekeningen aan deelraadsvoorzitter Yanni van der Velde en kwam daarmee tegemoet aan de wettelijke eis om een referendumaanvraag vergezeld te doen gaan van minimaal 2.000 rechtsgeldige handtekeningen. De voorbereidingen voor het referendum kunnen van start en de bewoners van het stadsdeel Westerpark gaan beslissen over de bouw van de Singelgrachtgarage. SP-ers Kees Hiep en Jan Colijn waren aanwezig om de SP-bijdrage aan het succes te accentueren.

Een meerderheid in de deelraad van Westerpark ging dinsdag 26 januari weliswaar akkoord met het Programma van Eisen voor de Singelgrachtgarage Marnix (SP en D66 stemden tegen) en nam daarmee een besluit tot aanleg, tegelijkertijd besliste de raad dat een referendumaanvraag van buurtbewoners over dit besluit ontvankelijk was. Als het het referendumcomit, waar ook de SP deel van uitmaakte, binnen 30 dagen zou lukken om 2000 handtekeningen op te halen (500 waren er al binnen), zou het stadsdeel Westerpark het referendum over de verkiezingen heen tillen. Tijdens deze periode zijn alle activiteiten ten behoeve van de aanleg van de garage stopgezet.

U bent hier