h

SP on Tour in Centrum: Alternatief voor Noord-Zuidlijn

2 maart 2010

SP on Tour in Centrum: Alternatief voor Noord-Zuidlijn

SP'ers uit Centrum waren dinsdag de hele dag op stap met SP-Tweede Kamerleden Emile Roemer, Ewout Irrgang en Farshad Bashir. Twee experts van Trans Tec, het bureau dat het SP-alternatief voor de Noord-Zuidlijn onderzocht, begeleidden de groep en gaven uitleg aan omstanders over de voordelen van de Premetro: niet boren onder de oude binnenstad, in 2013 klaar en een besparing van 1 miljard.

Gemeenteraadslid Hans Bakker en lijsttrekker Laurens Ivens sloten zich aan bij de groep, die vanaf het Centraal Station het traject van de Premetro tot aan het Marie Heinekenplein afliep. De duizendjes, die per inwoner bespaard worden, vonden gretig aftrek en vele abri's werden voorzien van SP-posters.

U bent hier