h

Woningen voor toeristen

9 maart 2010

Woningen voor toeristen

"Als we dit door laten gaan, is een precedent geschapen en verdwijnen er 150 woningen in stadsdeel Centrum", waarschuwde SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam gisteren de raad.

Op 22 februari gaf stadsdeel Centrum weer drie woningen op voor hotels; maandag werden er nogmaals vier woningen opgegeven door GroenLinks en de PvdA. "Een heel pand met woningen omzetten in hotelkamers vinden we te ver gaan, maar we stemmen toch tegen de motie van de SP, die de woningen wil behouden", aldus de woordvoerder van PvdA. GroenLinks, die vorig jaar mede-indiener was van de regel geen woningen op te offeren voor hotelkamers was dezelfde mening toegedaan, maar ook deze woordvoerder stemde tegen. Duijndam reageerde verbijsterd: "Het is dweilen met de kraan open. Ze huilen krokodillentranen omdat er te weinig woningen voor de middeninkomens zijn, maar die woningen die er zijn geven ze zo weer weg aan de toeristenmarkt."

U bent hier