h

Demonstratie tegen rotte appels van De Key

26 april 2010

Demonstratie tegen rotte appels van De Key

Zondag vierde woningcorporatie De Key de opening van het Karel Appelhuis in de Dapperbuurt. SP Oost demonstreerde daar met bewoners en ondernemers uit de Dapperbuurt tegen dit soort prestigeprojecten. Ook de bewoners van de Dubbeltjespanden waren aanwezig. Zij ondervinden veel last van de woningcorporatie bij hun renovatietraject. Blijkbaar heeft De Key geen geld om renovatieproblemen van bewoners en kleine ondernemers op te lossen.

Window dressing met dure kunstprojecten en dubieuze vastgoedtransacties is voor De Key belangrijker dan bewonersbelangen. Met het overhandigen van een petitie aan de directeur van De Key kreeg het feestje een geheel andere dimensie.

Twee jaar na de renovatie in de Commelinstraat zijn de renovatieklachten nog niet verholpen door De Key. Alle overlegsituaties met bewoners en kleine ondernemers zijn door De Key afgekapt en vervangen door rechtszaken. SP-deelraadslid Tiers Bakker: "Bewoners en kleine ondernemers hebben weinig aan een mooie buitenkant van panden als ze binnenin met rotte appels worden opgescheept door De Key."

Bekijk ook een verslag van AT5.

U bent hier