h

Links bestuur Noord begint aan 'monsterklus'

23 april 2010

Links bestuur Noord begint aan 'monsterklus'

Het nieuwe bestuur van Amsterdam-Noord, het meest linkse ooit in de geschiedenis van de stad, staat niet voor een uitdaging, maar voor een monsterklus. Dat zei SP-fractievoorzitter Daniël Peters woensdag bij de installatie van dat nieuwe Dagelijks Bestuur, mt SP'er Willem Paquay in de gelederen.

"Het stadsdeel kan veel, maar het stadsdeel kan niet alles. Daarom moet iedereen zijn steentje bijdragen", zei Peters. Wat de SP betreft is zaken samen aanpakken in een tijd van bezuinigingen en economische malaise ook in de geest van het coalitieakkoord. "Daarom stellen wij dat corporaties hun verantwoordelijkheid voor het onderhoud van hun huizen serieuzer moeten nemen, daarom gaan we bedrijven in Noord uitnodigen langdurig werklozen en arbeidsgehandicapten in dienst te nemen of zich in te zetten voor de buurt."

Peters hamerde er ook op dat bij de hele raad de verantwoordelijkheid ligt om het vertrouwen van Noorderlingen terug te winnen zodat de opkomst bij de verkiezingen over vier jaar hoger is. "We vertegenwoordigen met z'n allen minder dan de helft van de inwoners van Noord, laten we daar weer een meerderheid van maken", aldus de fractievoorzitter.

U bent hier