h

Portefeuillehouder Zeeburg ernstig nalatig

27 april 2010

Portefeuillehouder Zeeburg ernstig nalatig

SP Oost eist dat een aantal dossiers van portefeuillehouder Nico Salm terug op agenda van de stadsdeelraad Oost komt na de opheffing van het stadsdeel Zeeburg. SP Oost verwijt de portefeuillehouder ernstig nalatig te zijn geweest met het juist informeren van de stadsdeelraad in Zeeburg.

Zo heeft de portefeuillehouder oogluikend toegestaan dat er op grote schaal tijdelijke huurcontracten zijn afgegeven door De Alliantie in de Indische buurt. Daarnaast zijn er peildata afgegeven bij renovatieprojecten zonder draagvlakonderzoek onder de bewoners, waardoor bewoners gedwongen hun huizen moesten verlaten. Dit is in strijd met de grootstedelijke afspraken.

Ook heeft hij als verantwoordelijk portefeuillehouder het achterstallig onderhoud in de Indische buurt van woningen die in het bezit zijn van de woningcorporaties niet aangepakt. Particuliere woningeigenaren werden door ambtenaren van het stadsdeel geholpen hun huizen leeg te krijgen, waarna er met die panden gespeculeerd werd.

In vooral de Indische Buurt zijn door het beleid van de wethouder sociale huurders in grote aantallen gedwongen geweest hun huizen te verlaten en is speculatie in de hand gewerkt. De SP wil dit beleid nader onderzocht hebben.

U bent hier