h

Rotte appels van De Key

24 april 2010

Rotte appels van De Key

Zondag 25 april om 11 uur viert woningcorporatie De Key de opening van het Karel Appelhuis in de Dapperbuurt. SP-deelraadslid Tiers Bakker: "Blijkbaar heeft De Key wel geld voor prestigeprojecten en geen geld om renovatieproblemen van bewoners en kleine ondernemers op te lossen. In de folder aan de buurt gaat het over de hergeboorte van de Dapperbuurt. Veel bewoners ervaren het meer als een infarct."

Bewoners en kleine ondernemers in de Dapperbuurt vinden dat verbeteren van de leefbaarheid en het nakomen van renovatieafspraken op dit moment belangrijker zijn dan windowdressing door dure kunstprojecten. Twee jaar na de renovatie in de Commelinstraat zijn de renovatieklachten nog niet verholpen. Alle overleggen met bewoners en kleine ondernemers zijn door De Key afgekapt en vervangen door rechtszaken. Bakker: "Bewoners en kleine ondernemers hebben weinig aan een mooie buitenkant van panden als ze binnenin met rotte appels worden opgescheept door De Key."

Samen met de bewoners van de Dapperbuurt demonstreert de SP Oost zondag tegen de rotte appels van De Key. Verzamelpunt: hoek Dappermarkt/Mauritskade.

U bent hier