h

SP eist aanpak geluidsoverlast Hotel Arena

26 april 2010

SP eist aanpak geluidsoverlast Hotel Arena

Bewoners in de omgeving van Hotel Arena klagen al jaren steen en been over nachtelijke geluidsoverlast. Bewoners van de Dubbeltjespanden belden tientallen keren de horecalijn of dienden bezwaarschriften in. Niets helpt. De SP eist dat het stadsdeel de wettelijke geluidsnorm handhaaft en de overlast direct aanpakt.

Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer doet volgens deelraadslid Tiers Bakker geen moeite om de bewoners uit hun lijden te verlossen. Blijkbaar is handhaving teveel gevraagd. "Je trilt hier in de weekenden letterlijk uit je bed", meldt een bewoner van de 's Gravesandestraat. Ook verderop in de buurt klagen bewoners volop over de overlast van auto's met feestgangers op zoek naar een parkeerplaats. Na het weekend liggen de stoepen voor hotel Arena bezaaid met folders voor andere feesten. Voor de meeste bewoners is de maat vol. Bakker: "Deze overlast moet direct beindigd worden".

U bent hier