h

Eerste voorstel SP: Vijf voor de prijs van vier

5 mei 2010

Eerste voorstel SP: Vijf voor de prijs van vier

Op de eerste vergadering van de nieuwe deelraad Nieuw-West zijn alle raadsleden bedigd waaronder twee SP'ers. Erik Bobeldijk en Chris Schaeffer vormen samen de SP-fractie in het nieuwe stadsdeel. De SP voerde als eerste het woord en diende ook direct de eerste motie in met als doel: vijf portefeuillehouders voor de prijs van vier.

De nieuwe coalitie, bestaande uit PvdA, GroenLinks en D66, droeg maarliefst vijf kandidaat-portefeuillehouders voor. De SP vindt dit minstens een te veel en stelde daarom voor n portefeuillehouders-salaris te besparen op het totaal aan salarissen van de vijf portefeuillehouders. Hoewel alle oppositiepartijen de motie mede ondertekend hadden werd het voorstel niet aangenomen.

De SP vindt het erg jammer dat de collegepartijen geen oor hadden voor de door de SP voorgestelde bezuiniging. Fractievoorzitter Chris Schaeffer: "De komende jaren zal het stadsdeel vele miljoenen moeten bezuinigen, vaak op zaken die de inwoners direct treffen. Met dit voorstel had in de komende vier jaar al een half miljoen euro bespaard kunnen worden."

U bent hier