h

Overlast Oosterpark en Hotel Arena nu snel aangepakt

26 mei 2010

Overlast Oosterpark en Hotel Arena nu snel aangepakt

Op aandringen van de SP komt het bestuur in Oost nog voor de zomervakantie met plannen om overlast in het Oosterpark en bij Hotel Arena op te lossen. De SP had hierover aan de bel getrokken, omdat de overlast nu al langere tijd duurt. SP-deelaadslid Gerard van de Molen: "In het Oosterpark maken 32 alcoholverslaafden het hele park tot no-go-area, dat is bekend. In de nacht staan tientallen taxi's rondom Hotel Arena met draaiende motor, terwijl feestgangers op straat nog even doorgaan. Buurtbewoners zijn ondertussen wanhopig, en met de zomer voor de deur wordt de overlast alleen maar erger. Hier moet een einde aan komen."

Portefeuillehouder Fatima Elatik wilde eerst meer tijd om zich in te lezen, maar op aandringen van de SP met steun van de VVD en verschillende insprekers, zegde zij toe de volgende vergadering met een uitgewerkt plan te komen. Dit tot tevredenheid van Van de Molen. "Maatregelen kunnen snel genomen worden. Door de taxi's naar de Mauritskade te dirigeren, en het toezicht beter te regelen in dat gebied en in het park. Want voor je het weet is er weer een ergenisvolle zomer voorbij."

U bent hier