h

SP voor behoud monumenten Binnen Gasthuisterrein

20 mei 2010

SP voor behoud monumenten Binnen Gasthuisterrein

Terwijl het dagelijks bestuur van Centrum de procedure tot sloop van twee monumenten op het BG-terrein al in gang heeft gezet, ijveren studenten en buurtbewoners nog steeds voor het behoud van de panden. SP-deelraadslid Frans Icke steunde tijdens een manifestatie woensdag het verzet: "Het is belachelijk dat in een gebied dat genomineerd staat voor de Werelderfgoedlijst goede monumenten gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwe hoogbouw."

De Universiteit van Amsterdam wil op de plek van de monumenten een nieuwe universiteitsbibibliotheek bouwen terwijl er veel gebouwen in de binnenstad leeg staan. Keer op keer wees de UvA goede alternatieven van de hand. "Hoe stom kan je wezen?" vroeg de actiegroep van buurtbewoners zich af. Ook studenten geven aan geen heil te zien in een nieuwe universiteitsbibliotheek. Icke: "Deze monumenten slopen is een onzinnig besluit geweest en we zullen er alles aan doen om dit tegen te gaan."

U bent hier