h

Spetterend campagneweekend

31 mei 2010

Spetterend campagneweekend

Op weg naar de naderende Tweede Kamerverkiezingen is de SP afgelopen weekend op campagne geweest langs de pleinen in Nieuw-West. Mooi weer, Emile Roemer in de lift, knallend campagnemateriaal en energieke SP-leden waren de ingredinten van een spetterende pleinentour met als inzet de vraag: Wie gaat de crisis betalen?

Het moet gezegd, het weer zat mee. Ook het optreden van lijsttrekker Emile Roemer tijdens debatten de afgelopen dagen hielpen mee, gezien de vele positieve reacties van de mensen. Met ondersteuning van gemeenteraadslid Maureen van der Pligt, tassen vol flyers en dozen vol sponsjes is de SP Nieuw-West op pad gegaan. Ieder plein werd minimaal een half uur bezocht waardoor de pleinentour zaterdag een halve dag aan campagneactiviteiten opleverde.

Het startpunt, Plein '40-'45, bleek al behoorlijk druk. Veel mensen reageerde zeer positief op de debatten van Emile Roemer. Iedereen leek hem ineens te kennen. Ook op de volgende standplaatsen - het Belgiplein en het Sierplein - kreeg de SP goede reacties. De laatste halte, het Osdorpplein, spande echter de kroon. Door de braderie en het mooie weer was het er enorm druk. Nog nooit eerder zijn op n plein zoveel mensen gesproken tijdens een pleinactie. Hierbij zijn alle voorradige campangematerialen aan flyers en sponsjes er doorheen gegaan.

Zondag werden de campageacties voortgezet bij het Mela 2010 festival in sportpark Nieuw Sloten. Met hulp van Tweede Kamerlid Harry van Bommel voerde de SP campagne op het voetbal- en kabadditoernooi in Sloten. Kabaddi is een 4000 jaar oud spel uit India maar wordt ook in buurlanden zoals Pakistan en Nepal gespeeld. Saba Sarfraz, SP-gemeenteraadslid in Almere en afkomstig uit Pakistan was ook van de partij. Zij kon de oudere bezoekers in het Urdu, de officiële taal van Pakistan te woord staan.

Overal leken de speerpunten van de SP hun doel te hebben geraakt: gaat u de crisis betalen? De invoering van een bankenheffing, geen verhoging van de AOW-leeftijd, geen versoepeling van het ontslagrecht, geen afschaffing van de studiefinanciering en marktwerking uit de zorg; de mensen waren het er roerend mee eens. Een succesvol campagneweekend dus in Nieuw-West. De SP krijgt de wind in de rug op weg naar 9 juni.

U bent hier