h

Verwaarlozing mag niet worden beloond

18 mei 2010

Verwaarlozing mag niet worden beloond

De SP-motie die in maart 2009 is aangenomen in het stadsdeel Westerpark en die het stadsdeel verplicht om een oplossing te vinden voor de (nu nog vier) overgebleven gezinnen in het toekomstige project Raampoort (Eerste Hugo de Grootstraat), kan volgens de coalitiepartijen GroenLinks en PvdA niet worden uitgevoerd. "Waarom maken de partijen zich druk over het wel of niet uitvoeren van de motie en net over de vier gezinnen, die nu zijn achtergebleven in onzekerheid?", vraag de SP zich af. "Woningstichting De Key heeft deze gezinnen per november de huur opgezegd en staan dan gewoon op straat, zonder dat er met hen naar een oplossing is gezocht."

"De motie is in maart 2009 aangenomen, deze is afgehandeld door portefeuillehouder Steenwinkel en als onuitvoerbaar gekwalificeerd. Daarmee is deze motie afgehandeld," zo maakte GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink er zich met een Jantje van Leiden af in de deelraadsvergadering op dinsdag 18 mei. En daar schieten de bewoners natuurlijk niets mee op. SP-deelraadslid Gabi Choma eiste dat de motie alsnog wordt uitgevoerd. Dat betekent dat het stadsdeel geen bouwvergunning afgeeft aan De Key, vrdat er een oplossing is gevonden voor de bewoners, volgens de regels en naar tevredenheid. Choma: "Opmerkelijk daarbij is ook nog dat we niet kunnen beschikken over de verslagen van Westerpark. Dat betekent dat we slecht zijn genformeerd en niet kunnen refereren aan de officile stukken. Ons is nooit bekend geworden dat de motie is afgehandeld, dus is deze actueel en moet worden uitgevoerd."

Volgens de bewoners heeft De Key de woningen bewust jarenlang laten verkrotten. De woningstichting wil de panden slopen en een nieuw complex realiseren onder andere met luxe appartementen van 1.000 per maand. En lichtpuntje volgens de Staatskrant: PvdA en GroenLinks hebben aangegeven dat als er een initiatief komt vanuit de raad om tot een voor de bewoners acceptabele oplossing te komen, zij dit zullen steunen.

U bent hier