h

Extra toezicht in Oosterpark

23 juni 2010

Extra toezicht in Oosterpark

Op aandringen van de SP gaat een buurtveiligheidsteam in het Oosterpark extra toezicht houden en de overlast van alcoholisten in het park aanpakken. De SP hoopt dat sluiting van het park 's nachts, een optie die het stadsdeel onderzoekt, niet nodig is.

Stadsdeelvoorzitter Elatik (PvdA) liet vorige maand weten tot na de zomer nodig te hebben voor een plan van aanpak voor de overlast. SP-deelraadslid Gerard van de Molen vond dat te lang duren en kwam met een notitie. "Wij vinden dat het Oosterpark al deze zomer voor recreanten toegankelijk moet zijn. Daarom hebben wij bij de wethouder flink aangedrongen op maatregelen", aldus Van de Molen. "Een buurtveiligheidsteam is de moeite van het proberen waard, want dit soort problemen staat of valt met concrete handhaving. Ik ben blij dat de situatie nu de aandacht krijgt die zij verdient."

U bent hier