h

Weer een drukke campagnezaterdag

6 juni 2010

Weer een drukke campagnezaterdag

Net als bij de gemeenteraadsverkiezingen stond SP Centrum de hele zaterdag op de politieke informatiemarkt van de Openbare Bibliotheek Amsterdam op het Oosterdokseiland. Alle politieke partijen waren aanwezig om de bezoekers te informeren over partijstandpunten. Er zijn veel flyers, ballonnen, boekjes en sponsjes uitgedeeld. Veel zwevende kiezers bezochten de SP-stand om in persoonlijke gesprekken van gedachten te wisselen.

Ronald van Raak sprak op de bijeenkomst: "De SP is de enige partij die de rekening van de crisis laat betalen door de mensen die de crisis veroorzaakt hebben, terwijl de VVD de rekening bij de slachtoffers neerlegt. En het wrange is dat de PvdA daar vrolijk in mee gaat."

Ondertussen waren SP'ers zoals gewoonlijk ook aanwezig op de Noordermarkt en Lindenmarkt. Ze moesten hun plek dit keer delen met GroenLinks en de Partij voor de Dieren, die voor de gelegenheid ook op de markt stonden. De PvdA was aan het canvassen, wat bij de SP gewoon 'buurten' heet. Opvallend veel mensen knoopten een gesprek aan om duidelijkheid te krijgen over de standpunten van de SP. De roem voor Emile Roemer was niet van de lucht.

U bent hier