h

Geen geld voor Ateliers Westerdok

2 juli 2010

Geen geld voor Ateliers Westerdok

De raad van stadsdeel Centrum weigert Ateliers Westerdok een nmalige subsidie. "Door toedoen van het stadsdeel raakte Ateliers Westerdok in de problemen, maar verantwoordelijkheid nemen daarvoor is er niet bij, aldus SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam. "Het kan er bij mij niet in dat GroenLinksers, die zich laten voorstaan op creativiteit en kleinschaligheid deze laagdrempelige voorziening voor de buurt om zeep helpen.”

Ateliers Westerdok (voorheen Atelier Sanne) huisde voorheen in het oude ROC-gebouw in de Westerstraat. Het gebouw dat in eigendom was van het stadsdeel werd verkocht aan de 'creatieve' ondernemer Wanders met het beding dat het atelier hierin een plek moest houden. Het stadsdeel deed niets toen na een huurgewenningsubsidie de huur bleef stijgen. Na wat omzwervingen in het Centrum kon het atelier zich vestigen op het nieuwe Westerdokseiland. Nog nmaal klopte het atelier aan bij het stadsdeel aan voor hulp bij de doorstart. Portefeuillehouder Rengeling stelde een bedrag van 26.000 euro ter beschikking, maar de meerderheid van de raad voelde geen enkele morele verplichting en stemde het af.

"Vorig jaar hebben we ons samen met D66 nog ingezet voor het atelier. Nu zijn ze 180 graden gedraaid." Duijndam is boos: "Voor ondernemers in de Utrechtsestaat hebben ze wel veel geld over, maar voor dit buurtatelier, waar ook mensen met een kleine portemonnee terecht kunnen, geen cent. Van de VVD kun je het verwachten, die zijn tegen alles wat maar naar welzijn riekt, maar van onze linkse collega's vind ik het onbegrijpelijk."

U bent hier