h

Verblijfssteiger definitief gered

7 juli 2010

Verblijfssteiger definitief gered

De verblijfssteiger in de Nieuwe Vaart, waar de SP in april 2009 al over berichtte, is definitief gered. Twee woonboten die verplaatst moesten worden om sloop van de steiger te voorkomen, hebben nu een andere plek gekregen, waardoor de steiger kan blijven.

SP-duoraadslid Femke Reudler Talsma voerde een jaar geleden samen met de bewoners strijd voor het behoud van de steiger voor de buurt. Om sloop te voorkomen moesten twee woonboten nog een andere plek krijgen. Een van de woonbootbewoners benaderde instanties als Waternet en Binnenwater Beheer Amsterdam en kreeg voor elkaar dat de twee woonboten niet ver van de verblijfssteiger een plek kregen. Reudler Talsma: "Wij vinden dit een goede oplossing, ook hier blijkt weer dat bewoners heel goed in staat zijn mee te denken en oplossingen aan te dragen. Dat de walbewoners minder tevreden zijn met hun nieuwe buren, vinden we jammer, maar we hopen dat de bootbewoners en de walbewoners het snel goed met elkaar kunnen vinden."

U bent hier