h

Alternatief voor Universiteitsbibliotheek

11 augustus 2010

Alternatief voor Universiteitsbibliotheek

Dat de grachtengordel nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat wil nog niet zeggen dat de bouw van de nieuwe universiteitsbibliotheek op het Binnen Gasthuisterrein automatisch doorgaat. In juni wilde de rechtbank meer informatie over de alternatieven. Een zeer acceptabel alternatief doet zich nu voor omdat ABN/Amro het Fortis-gebouw aan het Rokin afstoot.

"Ook al is de vermelding op de werelderfgoedlijst van UNESCO nu een feit, het blijft onzinnig om twee monumenten te slopen voor een nieuwe universiteitsbibliotheek alleen maar omdat de UvA alles wil concentreren op het Binnen Gasthuisterrein. Het Fortis gebouw ligt op nog geen vijf minuten loopafstand. Bovendien mag het gebouw gesloopt worden en kan er geheel nieuw gebouw ontstaan. De Universiteit van Amsterdam moet ophouden te zeggen dat geen ander gebouw of locatie geschikt zou zijn." Fractievoorzitter Nelly Duijndam is het zat en stelde vragen aan het dagelijks bestuur.

U bent hier