h

Dak- en thuislozen dupe van alcoholverbod

12 augustus 2010

Dak- en thuislozen dupe van alcoholverbod

"Een alcoholverbod is een zwaar middel, waarmee de overlast niet opgelost wordt, maar verplaatst. Bovendien zijn ook mensen die geen overlast geven de dupe,” aldus SP-duoraadslid Malu Ler, die dagelijks te vinden is in de buurt van de Korte Prinsengracht, waar per 13 augustus een alcoholverbod wordt er ingesteld. Dit naar aanleiding van klachten over wildplassen, lawaai en rommel.

Om verplaatsing te voorkomen geldt het alcoholverbod ook voor de bankjes op de Brouwersgracht en de Hollandse Tuin, de steiger bij de Herenmarkt, de spoorwegonderdoorgang en op het Singel t/o nr 14. Ler: "Wij zijn bang dat met deze maatregel dak- en thuislozen uit het stadsdeel verjaagd worden, want je zult zien dat toeristen en omwonenden ontzien worden, die kunnen gewoon een wijntje op straat drinken."

Lang niet alle dak- en thuislozen die vaak op de Korte Prinsengracht te vinden zijn veroorzaken overlast. Daarnaast kunnen ook mensen met psychiatrische of psychische problemen omstanders een onveilig gevoel geven. De SP ziet liever dat er met overlastgevers, omwonenden, ondernemers, dak- en thuislozen en hulpverleners gepraat wordt om met elkaar te bepalen hoe de problemen opgelost kunnen worden. De SP-fractie stelde vragen hierover aan het dagelijks bestuur.

U bent hier