h

Geen dure feestjes meer voor stadsdeel

30 september 2010

Geen dure feestjes meer voor stadsdeel

De SP wil dat het bestuur van Centrum voor het eind van het jaar spelregels opstelt voor feestjes die het stadsdeel organiseert. Zo moeten afscheidsfeesten van bestuurders en nieuwjaarsrecepties gebonden worden aan een maximumbedrag en moeten recepties voortaan gehouden worden in wijkcentra om geld te besparen. SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam: "Het moet uit zijn met de verspilling van gemeenschapsgeld voor allerlei partijtjes van politici."

De SP komt met het voorstel naar aanleiding van de recente berichten over de afscheidsfeesten van een aantal wethouders van stadsdeel Centrum de afgelopen jaren. Zo blijkt het feest van oud-stadsdeelvoorzitter Els Iping maar liefst 22.000 euro belastinggeld gekost te hebben. Volgens Duijndam kon dat omdat er geen regels bestaan ten aanzien van feesten in het stadsdeel. "De SP wil daar verandering in brengen. Wij doen vast een voorzet voor een set regels die volgens ons alleszins redelijk zijn. Zo mogen feestjes voor politici, inclusief de nieuwjaarsreceptie niet meer kosten dan vijfduizend euro. Daar kun je volgens mij een mooi feest van geven. Ook kan er geld bespaard worden door een niet-commercile locatie te kiezen, zoals een buurthuis", aldus Duijndam. "Dan komt het geld weer terug in de samenleving."

De SP vindt bovendien dat zolang er bezuinigd wordt in Centrum er geen feestjes meer gehouden moeten worden bij de opening van vernieuwde straten, pleinen of andere projecten. Duijndam: "Het feestje ter ere van de oplevering van de Zeedijk kostte de belastingbetaler 6.000 euro. Dat is niet uit te leggen aan Amsterdammers die de komende jaren te maken krijgen met ingrijpende bezuinigingen op hun stedelijke voorzieningen. Dus ook daar is verandering nodig."

U bent hier