h

Onzekerheid over huisvesting in Nieuw-West moet aangepakt

12 september 2010

Onzekerheid over huisvesting in Nieuw-West moet aangepakt

Mede naar aanleiding van de situatie in sloopwijken in Nieuw-West zal de SP-fractie in de Tweede Kamer opnieuw aandacht vragen voor de langdurige onzekerheid over hun huisvesting waarin veel gezinnen verkeren in deze wijken. Dat heeft SP-Kamerlid Sadet Karabulut beloofd na afloop van haar bezoek aan 'vernieuwingsgebieden' in Slotermeer en Geuzenveld.

SP-deelraadslid Chris Schaeffer (tweede van links) en SP-Kamerlid Sadet Karabulut (tweede van rechts) op bezoek bij een gezin in een sloopwijk.

Karabulut ging eerder deze maand samen met SP'ers uit Nieuw-West langs bij een aantal gezinnen in huizen die op de nominatie staan om te worden gesloopt. Ook sprak zij met vertegenwoordigers van het Wijksteunpunt Wonen, het Amsterdams Steunpunt Wonen en de Huurdersvereniging Amsterdam. Uit de gesprekken met de gezinnen werd duidelijk dat zij vaak voor lange tijd in onzekerheid worden gelaten over de sloopdatum van hun woning en vervangende woonruimte. Al die tijd, soms wel tien jaar, gebeurt er weinig of niets aan onderhoud van de woningen en de buurt. Ook blijkt het voor grote gezinnen erg moeilijk om een passende woning te vinden, zeker als ze in Nieuw-West willen blijven wonen.

Karabulut zei geschokt te zijn over wat ze had gehoord: "Vooral kinderen zijn hier de dupe, in een dergelijke krappe behuizing is bijvoorbeeld geen rust en ruimte om huiswerk te maken en dat merk je meteen in de schoolresultaten. Ik ben erg geschrokken over de dingen die ik gezien en gehoord heb en de SP zal deze zaken zeker in de Tweede Kamer aan de orde stellen."

U bent hier