h

"Wachtlijsten voor schuldhulpverlening zijn onacceptabel"

30 september 2010

"Wachtlijsten voor schuldhulpverlening zijn onacceptabel"

De SP vindt het niet acceptabel dat mensen in Noord weken moeten wachten voordat ze geholpen worden bij de schuldhulpverlening. SP-deelraadslid Erna Berends: "Als je in de schulden zit is het van groot belang dat je zo snel mogelijk geholpen wordt. Een paar weken te lang moeten wachten kan betekenen dat een huisbaas er genoeg van heeft en mensen op straat zal zetten. We moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat kleine betalingsachterstanden groot worden."

Volgens Het Parool is er in Noord sprake van een wachtlijst van 7 á 8 weken voor de schuldhulpverlening. Na vragen van de SP aan wethouder Van Berkum (PvdA) bleek dat deze wachtlijsten nu grotendeels zijn weggewerkt. Berends: "Maar de wethouder wist niet precies hoeveel mensen er nu toch nog 2 tot 3 weken moeten wachten. Ze heeft beloofd dit te zullen uitzoeken."

Door het uitbreken van de crisis is het aantal mensen dat een beroep doet op schuldhulpverlening toegenomen tot ruim 1400 mensen in het eerste half jaar van 2010. De SP vindt dat het stadsdeel moet garanderen dat mensen meteen worden geholpen. Berends: "We hopen natuurlijk dat het aantal mensen met schulden zal afnemen. Maar als dit niet het geval is moeten mensen de zekerheid hebben dat ze zo snel mogelijk geholpen worden."

U bent hier