h

In actie tegen proef loondispensatie

17 oktober 2010

In actie tegen proef loondispensatie

Naast andere stadsdelen heeft de SP ook in Nieuw-West bij diverse Albert Heijn vestigingen actie gevoerd voor het behoud van het minimumloon. Het winkelend publiek werd voorzien van flyers met informatie over de mogelijkheid dat Albert Heijn kansarmen bij werkvoorziening onder het minimumloon zal gaan betalen. Volgens velen een schandalige ontwikkeling.

Zaterdag bezocht een groep actieve SP'ers een viertal pleinen in Nieuw-West. Achtereenvolgens werden Plein '40-'45, Belgiplein, Sierplein en Osdorpplein bezocht om actie te voeren tegen de proef loondispensatie. Dit initiatief van de gemeente Amsterdam maakt het mogelijk om mensen uit de bijstand en de sociale werkvoorziening werk te bieden met een inkomen onder het wettelijk minimumloon. Een ongewenste ontwikkeling die armoede in de hand werkt. Ondanks aandringen wil Albert Heijn zich niet uitspreken tegen deze proef - hoewel andere bedrijven dat wel deden.

Voor de SP alle reden om het publiek duidelijk te maken dat de Albert Heijn mogelijk mee gaat werken aan onacceptabele sociale afbraak. De SP deed daarom nogmaals een verzoek aan Albert Heijn om van deelname aan de proef af te zien en vroeg het winkelend publiek deze actie te steunen. Passanten bleken vaak niet op de hoogte van het initiatief en velen spraken er schande van. Voor de SP een geslaagde pleinentour voor het behoud van het minimumloon.

U bent hier