h

Sloop Louis Couperusbuurt van de baan

14 oktober 2010

Sloop Louis Couperusbuurt van de baan

De sloopplannen van de Louis Couperusbuurt in Nieuw-West zijn per direct gestopt. Dit is het resultaat van de kritische vragen die SP-fractievoorzitter Chris Schaeffer heeft gesteld aan het dagelijks bestuur van de stadsdeelraad. Eerder werd bekend dat woningcorporatie Stadgenoot een technisch rapport met belangrijke conclusies tegen sloop heeft achtergehouden. Hierdoor bleek uiteindelijk renovatie toch een alternatief voor sloop. De SP liet het er niet bij zitten en bracht het in de deelraad aan de orde.

Het ongedaan maken van het hele vernieuwingsplan Slotermeer is volgens wethouder De Wilt (GroenLinks) niet mogelijk maar ook niet nodig. Het besluit wordt over 5 10 jaar heroverwogen en een nieuw plan zal dan aan de raad voorgelegd worden. De Wilt zegde ook toe om de woningcorporaties aan te sporen om het achterstallig onderhoud aan te pakken - niet alleen voor de Louis Couperusbuurt, maar voor alle woningen die door de crisis voorlopig niet gesloopt worden. Tevens liet de wethouder weten ontstemd te zijn over de achtergehouden informatie door Stadgenoot en hen daar ook op zal aanspreken.

Al met al een succesvol resultaat voor de SP in Nieuw-West. De bewoners van de Louis Couperusbuurt kunnen gelukkig blijven wonen in hun geliefde buurt.

U bent hier