h

SP geeft ruim 80.000 euro terug aan stadsdeel

1 oktober 2010

SP geeft ruim 80.000 euro terug aan stadsdeel

De SP-fractie in de deelraad Centrum schenkt een bedrag van ruim 80.000 euro aan fractievergoeding terug aan het stadsdeel. SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam: "Iedereen vindt dat er zuinig moet worden omgegaan met gemeenschapsgeld. De SP is de afgelopen vier jaar erg zuinig geweest en kan nu een groot bedrag teruggeven aan de gemeenschap."

In Centrum ontvangen alle fracties een financiële bijdrage van het stadsdeel om de raadsleden te ondersteunen bij hun werk als volksvertegenwoordiger. De meeste partijen gebruiken dat geld voor het aanstellen van een betaalde fractiemedewerker en het laten doen van onderzoek. De SP-fractie kiest er echter voor vrijwilligers in te zetten in plaats van betaalde krachten. Ook als er zaken uitgezocht moeten worden, gaan de fractieleden en actieve SP-leden zoveel mogelijk zelf op onderzoek uit. Onderzoek in de buurt heeft veel problemen aan het licht gebracht die door actieve leden en de fractie zijn opgepakt. Duijndam: "Zo hebben we zowel op straat als in de raad actie gevoerd tot behoud van de Pintobibliotheek en ter ondersteuning van woonbootbewoners in hun strijd tegen verplaatsingen en overlast."

Door haar werkwijze de afgelopen vier jaar heeft de SP-fractie om precies te zijn 82.476,78 euro overgehouden. Duijndam heeft de andere partijen in de raad gevraagd de SP te steunen in haar voorstel het bedrag te besteden aan een project eenzaamheidsbestrijding. "Er is veel eenzaamheid in het Centrum, het is een verborgen probleem en we willen ons uitgespaarde geld daar aan besteden", aldus Duijndam. Hoewel het geld in de algemene stadsdeelkas terecht komt, heeft Duijndam goede hoop dat de andere partijen zich hierbij aansluiten.

U bent hier