h

SP wil spoeddebat over bestuurlijke chaos stadsdeel

8 oktober 2010

SP wil spoeddebat over bestuurlijke chaos stadsdeel

De SP heeft na het aftreden van stadsdeelvoorzitter Elatik en portefeuillehouder Princen in Oost een spoeddebat aangevraagd. De SP-fractie vindt dat de bewoners van Oost op de hoogte moeten worden gesteld van nieuwe ontwikkelingen rond het minderheidscollege van GroenLinks en D'66.

Aangezien dit college tot nu toe nog weinig heeft laten zien en het nieuwe stadsdeel nog maar een paar maanden oud is, gelooft de SP dat het beter is om helemaal opnieuw te beginnen. Nieuwe onderhandelingen met een nieuw bestuursakkoord. "We kunnen nu niet op dezelfde voet doorgaan, terwijl er geen normaal besluit door de raad kwam de afgelopen vier maanden", aldus fractievoorzitter Meta Meijer. "Ondertussen beginnen in de achterkamertjes de onderhandelingen: Dat is het paard achter de wagen spannen." De VVD en Meerbelangen steunen het spoeddebat.

U bent hier