h

Spoeddebat over achterstallig onderhoud Eigen Haard

29 oktober 2010

Spoeddebat over achterstallig onderhoud Eigen Haard

SP Oost organiseert maandag a.s. om 21.00 uur een spoeddebat over het achterstallig onderhoud in de Indische Buurt door woningcorporatie Eigen Haard. De directeur van Eigen Haard is uitgenodigd om vragen te beantwoorden in de commissie Wonen van Stadsdeel Oost. De vele klachten van bewoners over het slechte onderhoud in de Solostraat en Sumatrastraat zijn zeer ernstig.

Verschillende bewoners klaagden over grote lekkages in hun woningen. Hoewel de lekkages, na enige weken tot meer dan een maand, wl werden verholpen door Eigen Haard, werd aan de oorzaak weinig gedaan. Zo kreeg een bewoonster te horen dat zij vaker lekkages kon verwachten, aangezien het dak van haar woning vernieuwd moest worden. De woningbouwstichting schijnt echter niet van plan om dit ook daadwerkelijk te doen.

SP-duoraadslid Dave Lambrechts: "Eigen Haard doet wel aan reparaties, maar niet aan onderhoud." Waar de bewoners van de bovenste verdiepingen last hadden van lekkages vanaf het dak, zaten de bewoners van de begane grond met een ander probleem: door slechte ventilatie van de kruipruimtes onder hun woningen hadden zij veel last van schimmel, rot en stankoverlast. Ook hier werden de problemen niet structureel opgelost door de woningbouwstichting.

U bent hier