h

Geen Post-norm, wel overzicht topsalarissen

26 november 2010

Geen Post-norm, wel overzicht topsalarissen

Op aandringen van de SP gaat het bestuur in Noord een overzicht leveren van alle voor het stadsdeel werkende functionarissen, in tijdelijke of vaste dienst, die een hoger maandloon ontvangen dan de stadsdeelvoorzitter. Bovendien moet voortaan altijd schriftelijke verantwoording afgelegd worden aan de raad voor de inhuur van mensen die meer kosten dan de stadsdeelvoorzitter.

Helaas was voor een lokale versie van de voormalige Balkenendenorm, een zogenoemde Post-norm, geen meerderheid te vinden in de deelraad. Volgens deze norm, genoemd naar stadsdeelvoorzitter Rob Post, zou niemand in dienst van het stadsdeel meer moeten verdienen dan de politieke baas van Noord. SP-fractievoorzitter Daniƫl Peters: "De voorzitter heeft de hoogste functie binnen de stadsdeelorganisatie. Niemand heeft een zwaardere taak en een grotere verantwoordelijkheid dan hij. Het lijkt de SP logisch dat dan ook niemand meer verdient dan de stadsdeelvoorzitter."

Een meerderheid van de raad schaarde zich dus wel achter het andere SP-voorstel waarin wordt gevraagd om een overzicht van de topsalarissen binnen het stadsdeel. De SP wil daarmee vooral duidelijkheid krijgen voor hoeveel geld externen worden ingehuurd voor hogere functies en vooral waarom. Peters: "Het bestuur hoeft voorlopig geen goedkeuring te vragen voor inhuur van interim-managers, maar moet wel uitleggen aan de raad waarom voor bepaalde functies in zijn ogen iemand moet worden binnengehaald die meer kost dan de stadsdeelvoorzitter zelf."

U bent hier