h

Langer onderweg en duurder uit op lijn 300

24 november 2010

Langer onderweg en duurder uit op lijn 300

De SP maakt zich zorgen over de nieuwe dienstregeling van Connexxion die op 12 december 2010 ingaat. Op lijn 300, de Zuidtangent, vindt tussen Amsterdam Bijlmer en Amstelveen-busstation een verslechtering plaats. Hierdoor zullen reizigers langer onderweg zijn, verdwijnt er een belangrijke halte en wordt de rit duurder. Daarom is de SP de straat op gegaan om de reizigers naar hun mening te vragen.

U bent langer onderweg
De Zuidtangent is een snelle buslijn doordat er weinig haltes zijn en er geen omwegen worden gemaakt. Als de nieuwe dienstregeling ingaat bent u langer onderweg tussen station Bijlmer en Amstelveen/Schiphol, omdat de bus een omweg gaat maken langs het nieuwe KPMG-kantoor in Amstelveen.

Halte Oranjebaan wordt opgeheven
Door de nieuwe route verdwijnt de belangrijke halte Oranjebaan. Op tram 5 overstappen kan dan niet meer. Bij de Ouderkerkerlaan komt er een nieuwe halte, maar daar kunt u alleen overstappen op sneltram 51. Bovendien is de oversteek bij de nieuwe halte onlogisch en gevaarlijk. Ook de scholieren van Panta Rhei moeten voortaan met een andere bus, die minder vaak rijdt. Ook het winkelcentrum Bankrashof en de woonwijken Bankras en Kostverloren worden slechter bereikbaar.

U gaat meer betalen
Met de ov-chipkaart betaalt u voor de afstand die u reist. Als de bus een omweg maakt, betalen busreizigers dus extra. Elke dag opnieuw. De omweg kost per rit 7 eurocent extra. Als u vijf dagen per week retour reist, betaalt u bij reizen op saldo elk jaar zo'n 35 euro extra.

Waarom?
De gemeente Amstelveen heeft in 2002 met de stadsregio afgesproken dat bij het nieuwe KPMG-kantoor een halte van lijn 300 moet komen. Uit onderzoek blijkt dat deze aanpassing in de ochtendspits 250 extra reizigers trekt. Elke dag reizen ongeveer 27.000 mensen met lijn 300. Voor die 250 nieuwe reizigers zijn straks alle andere reizigers langer onderweg en duurder uit. De SP vindt dat waanzin!

Wat kunt u doen?
Geef ons uw mening en ideen over lijn 300. Wij zorgen dan dat alle leden van de Amsterdamse en Amstelveense gemeenteraden en de leden van de regioraad dit ontvangen. Met uw mening en ideen wil de SP een vuist maken tegen de verslechtering op lijn 300!

Mail uw reactie naar: amstelveen@sp.nl

U bent hier