h

SP ziet chaos in Oost alleen maar toenemen met 'ongelukje' Elatik

16 november 2010

SP ziet chaos in Oost alleen maar toenemen met 'ongelukje' Elatik

Op geen enkele wijze draagt de keuze voor Elatik en Reuten als nieuwe stadsdeelbestuurders bij aan het vertrouwen in de politiek in Amsterdam-Oost. In de persconferentie vandaag noemde GroenLinks-fractievoorzitter Astrid Kuiper de breuk 'een ongelukje'. De SP raadt de coalitie aan dan wel een all risk verzekering te nemen, want je kunt deze kosten niet verhalen op de bewoners van Oost.

Na het miljoenendebacle rond MuzyQ was het ontslag van stadsdeelbestuurders Germaine Princen en Fatima Elatik een logische keuze. Elatik liet tijdens de MuzyQ-affaire in een begeleidende brief haar onvermogen blijken. Ook was ze verantwoordelijk voor een veel te dure boottrip tijdens Sail.

Reuten is weliswaar een gewaardeerd gemeenteraadslid geweest, maar heeft geen bestuurservaring. "Juist in deze tijd van bezuinigen is een daadkrachtige, ervaren bestuurder nodig. Na anderhalve maand komt er weer een bestuur, maar we verwachten dat ze een oplossing voor het over de balk gesmeten geld vinden", aldus SP-fractievoorzitter Meta Meijer. "Met deze breuk had Oost direct kunnen bezuinigen door maar n wethouder terug te nemen, nu is de inwoner van Oost de pineut. Met een onervaren ploeg zwalkt Elatik naar het volgende debacle."

U bent hier