h

Duurzame stenen in openbare ruimte

5 december 2010

Duurzame stenen in openbare ruimte

In navolging van SP-Tweede Kamerlid Sharon Gersthuizen diende de SP een voorstel in om ook in Centrum de landelijke richtlijnen voor gebruik van gecertificeerde materialen na te leven. Juist in het centrum, waar veel natuursteen gebruikt wordt in de openbare ruimte, is het van belang dat onomstotelijk vaststaat dat er bij het vervaardigen ervan geen gebruik is gemaakt van kinderarbeid.

"De chique uitstraling van het centrum kost al erg veel geld en mag zeker niet geassocieerd worden met uitbuiting van kinderen", aldus SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam. Ook het dagelijks bestuur vindt dit moreel verwerpelijk en zegde toe dat Centrum deel gaat nemen aan de Landelijke Werkgroep Duurzaam Natuursteen. Ook beloofde het dagelijks bestuur om de stikstofabsorberende klinker te gaan gebruiken zodra deze makkelijk verkrijgbaar is.

U bent hier