h

Geen sloop woningen Delflandplein

4 december 2010

Geen sloop woningen Delflandplein

De SP in Nieuw-West heeft zich al geruime tijd sterk gemaakt voor het behoud van flats aan het Delflandplein die, tegen de wil van de bewoners, een onzekere toekomst tegemoet gingen. Door een aangenomen voorstel van de SP wordt het behoud van de woningen nu voorlopig gegarandeerd. Een succes dat via een flyeractie met de bewoners in de buurt gedeeld wordt.

De SP heeft in de stadsdeelraad aangedrongen op meer duidelijkheid over het voortbestaan van de flatwoningen aan het Delflandplein. Aanleiding was het ontbreken van deze flats in het bestemmingsplan. Gesprekken met de flatbewoners maakten duidelijk dat er onzekerheid bestaat over de continuteit van de woningen. Op voorstel van de SP zal de verantwoordelijke wethouder nu een plan op laten stellen voor het behoud van de huidige flatwoningen.

Na renovatie kunnen de bewoners gewoon naar hun huizen terugkeren die nu de komende tien jaar niet worden gesloopt. De bewoners rond het Delflandplein worden met flyers op de hoogte gesteld van deze succesvolle actie. De SP blijft zich sterk maken voor de bewoners en ondernemers in de buurt.

U bent hier