h

Openbaar vervoer voor ouderen wegbezuinigd

23 december 2010

Openbaar vervoer voor ouderen wegbezuinigd

"Een kwart miljoen euro is nog wel op te brengen voor Centrum. Zeker zolang het stadsdeel aan ondernemers als Krasnapolski cadeaus van 250.000 euro uitdeelt om een gevel van het hotel op te knappen of miljoenen spaart voor een chique Rode Loper voor als de Noord-Zuidlijn ooit klaar komt." SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam zag wel kansen de Opstapper te behouden, maar daarvoor moest in de gemeenteraad wel het voorstel van Red Amsterdam aangenomen worden, waarbij de centrale stad, sponsors en stadsdeel Centrum ieder eenderde van de kosten voor hun rekening zouden nemen.

"Wij hadden er al een voorstel voor klaar liggen, maar de PvdA gooide in de gemeenteraad roet in het eten door met het voorstel te komen om de Opstapper maar met vrijwilligers te runnen. Hiermee is de Opstapper definitief om zeep geholpen. Geld mag het niet kosten en waar haal je zo snel die vrijwilligers vandaan tussen nu en 1 januari 2011?", aldus een teleurgestelde Duijndam. De PvdA in Centrum deed nog een duit in het zakje door in de raadsvergadering van 21 december een onderzoek te vragen naar de mogelijkheden de Opstapper te behouden. Maar ook in Centrum had de PvdA er geen geld voor over.

Duijndam: "Het is een klap in het gezicht van vooral de ouderen in Centrum, die veelvuldig gebruik maken van deze buurtbus." Stadsdeelvoorzitter Jeanine van Pinxteren, verantwoordelijk voor openbare ruimte en verkeer hield zich buiten de discussie. In de Jordaankrant beschuldigde zij de raadsleden van Centrum van laksheid omdat zij bij de begroting geen voorstellen hadden ingediend de Opstapper te behouden. Zij gaf echter niet aan wat zijzelf heeft gedaan om de zo belangrijke voorziening voor de (oudere) bewoners van het centrum te behouden.

U bent hier