h

Vervang vaste camera's niet door mobiele

10 december 2010

Vervang vaste camera's niet door mobiele

De SP is tegen de inzet van mobiele camera's in Centrum en stemde daarom in de deelraadsvergadering afgelopen week tegen een voorstel van GroenLinks hierover. In dat voorstel was ook opgenomen dat de minst doelmatige camera's in de binnenstad verwijderd moesten worden, iets waar de SP het natuurlijk mee eens is. Maar de vervanging van deze vaste camera's door flexibele camera's gaat de SP te ver.

Duoraadslid Bart Uitdenbogaart: "Mobiele camera's tasten de privacy van onschuldige burgers toch veel meer aan dan vaste camera's. Door die steeds op een andere plek gemonteerde camera's weten zij niet meer wanneer ze bespied worden. De SP ziet meer in het efficinter maken van de huidige vaste camera's door betere uitkijktijden en door de camera's te voorzien van microfoons die specifiek reageren op uitgaansgeweld. Op een dreigend opstootje kan dan snel gereageerd worden. In Groningen functioneren deze camera's met geluidsregistratie zeer succesvol."

Het voorstel van GroenLinks is met de steun van D66, VVD en PvdA aangenomen.

U bent hier