h

Achterstallig onderhoud Slootdorpstraat moet aangepakt

28 januari 2011

Achterstallig onderhoud Slootdorpstraat moet aangepakt

De SP wil dat woningcorporatie Stadgenoot actief wordt aangespoord onderhoud te plegen aan de woningen in de Slootdorpstraat in Nieuwendam-Noord. Door slechte ventilatie ontstaat schimmel in de huizen die tot gezondheidsklachten leidt bij kinderen. SP-deelraadslid Frans Rein Jurrema: "Als de gezondheid in het geding is, moet er direct wat gebeuren. Als de corporatie hier niets aan doet, moet het stadsdeel haar daarop aanspreken."

De woningen in de Slootdorpstraat zijn onderdeel van het Breehorngebied en moeten op termijn helaas plaatsmaken voor nieuwbouw, maar de sloop laat nog zeker vijf jaar op zich wachten. In die periode wil Stadgenoot echter niks meer aan de woningen doen. Dit terwijl ook de afgelopen jaren nauwelijks onderhoud is gepleegd. Jurrema: "Dan stapelt het achterstallig werk zich op in dergelijke portiekflats en krijg je dus problemen zoals schimmelvorming. Bovendien gaat de boel er erg afgeleefd uitzien."

Volgens de corporatie moeten de bewoners gewoon de ramen openzetten van hun huizen om de schimmel te voorkomen, "net als vroeger". Veel bewoners hebben echter helemaal geen zin om midden in de winter de ramen open te zetten. Ook de SP neemt geen genoegen met deze oplossing. Jurrema: "Als Stadgenoot zelf niet bereid is tot aanpak van de woningen zal het stadsdeelbestuur moeten optreden, wellicht met een aanschrijving, feitelijk een waarschuwing aan de corporatie. Daarnaast is het misschien mogelijk voor de bewoners om een huurverlaging af te dwingen, maar daar is de schimmel natuurlijk nog niet mee verdwenen." De SP heeft het stadsdeelbestuur gevraagd welke mogelijkheden er zijn om de woningen in de Slootdorpstraat op orde te krijgen.

U bent hier