h

Bewoners Platanenweg tegen Stadgenoot: "Belofte maakt schuld"

14 januari 2011

Bewoners Platanenweg tegen Stadgenoot: "Belofte maakt schuld"

De SP eist dat de bewoners van de Platanenweg en Olmenweg in hun huis mogen blijven tot aan de sloop. Woningcorporatie Stadgenoot heeft deze belofte gedaan en belofte maakt schuld. Het inruilen van tijdelijke bewoners voor tijdelijke studenten is asociaal, zeker nu sloop tot minimaal 2015 is uitgesteld.

SP-deelraadslid Tiers Bakker: "Stadgenoot heeft een valse start gemaakt en hiervoor haar excuses gemaakt. Maar met deze sorry-cultuur hebben mensen nog geen dak boven hun hoofd. Stadgenoot heeft gewoon een platte rekensom gemaakt en zich rijk gerekend door studenten met campuscontracten te gaan plaatsen zonder de huidige bewoners op tijd te informeren. Wij noemen dit huisjesmelkerij."

In het spoeddebat afgelopen maandag in stadsdeel Oost heeft de deelraad gezegd dat corporaties fatsoenlijk moeten omgaan met bewoners, en dat verwacht wordt dat Stadgenoot haar gedrag zal aanpassen. Zo niet, dan zal de deelraad de macht die ze heeft gebruiken en simpelweg met andere partners in zee gaan.

U bent hier