h

SP telt aantal uitstappers op nieuwe halte Langerhuize

31 januari 2011

SP telt aantal uitstappers op nieuwe halte Langerhuize

De SP zal op een aantal willekeurig gekozen dagen tussen 7.00 en 9.00 uur s ochtends het aantal uitstappende busreizigers tellen op de halte Langerhuize (beide richtingen). De uitslag van de tellingen zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Sinds 12 december 2010 rijdt de Zuidtangent lijn 300 niet meer langs de belangrijke halte Oranjebaan, maar via de nieuwe halte Langerhuize bij het KPMG-kantoor. Volgens veel mensen - en ook volgens de SP - is de nieuwe situatie een verslechtering. De nieuwe route duurt langer, is daardoor duurder en de overstap op tram 5 is vervallen.

Volgens de gemeente Amstelveen zijn in 2002 afspraken gemaakt om de route van lijn 300 te veranderen, zodra het nieuwe KPMG-kantoor klaar is. Uit dit onderzoek blijkt volgens de gemeente dat op de nieuwe halte Langerhuize in de ochtendspits 250 reizigers zullen uitstappen. De gemeente gebruikt een oud onderzoek en de SP betwijfelt de uitkomst ervan.

U bent hier