h

Stadgenoot levert geen maatwerk

27 januari 2011

Stadgenoot levert geen maatwerk

De SP in Oost is diep teleurgesteld dat woningcorporatie Stadgenoot niet het beloofde maatwerk levert aan de bewoners van de Platanen- en Olmenweg en vindt dat bewoners nu gewoon een vast huurcontract moeten krijgen. Ondanks mooie woorden staan de bewoners per 1 april op straat. Portefeuillehouder Reuten van stadsdeel Oost heeft toegezegd dat bewoners bij uitplaatsing geholpen zouden worden. Tijdens een spoeddebat op 10 januari beloofde de portefeuillehouder geen positief advies te geven aan de gevraagde campuscontracten van Stadgenoot wanneer aan de bewoners van de Platanenweg en de Olmenweg geen maatwerk werd geleverd.

Uit reacties van de bewoners blijkt echter dat Stadgenoot slechts helpt bij het zoeken op Woningnet. Dat kunnen de bewoners ook zelf. Ook Freek Ossel, wethouder wonen in de centrale stad, stak tijdens de raadsvergadering van 25 januari zijn hand niet in het vuur te voor zijn bewoners. Ossel erkende de problemen rond tijdelijke huurcontracten maar verwees snel door naar zijn stadsdeelcollega uit Oost.

SP-deelraadslid Tiers Bakker: "Na vijf jaar tijdelijke huur word je zomaar in de kou gezet door de corporatie, en komt het stadsbestuur evenmin voor je op. Ik dacht dat huurbescherming in Amsterdam toch meer zou voorstellen. Stadgenoot behandelt zijn huurders als een stuk vuil en doet beloftes die ze niet waarmaken. Beide wethouders doen intussen of hun neus bloedt." De SP eist dinsdag in de deelraadsvergadering dat de bewoners van de Platanenweg en Olmenweg die daar al 5 jaar huren, een contract voor onbepaalde tijd krijgen. Bakker: "Bij een werknemersrelatie vinden we dat volstrekt normaal. Ik zie niet in waarom dat bij huurcontracten anders zou zijn."

U bent hier