h

Buurten in de Herenstraat: Een goede mix in trendy straat

3 februari 2011

Buurten in de Herenstraat: Een goede mix in trendy straat

De bewoners van de Herenstraat zijn goed te spreken over hun buurt, zo bleek toen een groep SP'ers woensdag ging 'buurten' in deze straat. De herprofilering die vorig jaar heeft plaatsgevonden wordt gewaardeerd, de straat is er van opgeknapt. Alles wat nodig is hebben ze in de buurt; de winkeltjes in de straat zijn dan wel duur, maar de markt is gelukkig dichtbij. De woningen zijn vaak wat aan de kleine kant, maar het feit dat ze midden in het centrum van de stad kunnen wonen maakt dat weer goed. Auto's kunnen niet in de straat geparkeerd worden, een van de bewoners merkte op: "Als je een parkeerplaats wil, moet je voor zessen thuis zijn." Maar ook het gebrek aan autoparkeerplaatsen werd als logisch gevolg van in de binnenstad wonen gezien. Openbaar vervoer is dan wel erg belangrijk. De Opstapper die sinds 1 januari is wegbezuinigd, werd door veel mensen gemist.

Toch waren er nog een paar zaken waar mensen zich aan ergeren. Verschillende bewoners gaven aan dat er veel te weinig plek is om hun fietsen te parkeren. De nieuw geplaatste fietsnietjes vallen in de smaak, het ziet er verzorgd uit, maar het zijn er veel te weinig. Ook staan er weesfietsen in de rekken, wat ervoor zorgt dat er nog minder ruimte is voor fietsen die wel gebruikt worden. Dit probleem komt vaker voor in het centrum, daarom heeft de SP een notitie geschreven over de aanpak van weesfietsen. Ook in deze buurt zou het dus goed zijn om het SP-voorstel uit te voeren.

Een ander punt van zorg is de woningmarkt. Door allerlei aangekondigde maatregelen, van het kabinet, van de gemeente en vanuit Europa vrezen een aantal bewoners voor de betaalbaarheid van hun woning. Veel mensen wonen al lang in de buurt en zouden daar ook graag willen blijven, ook de enkele scheefwoner. Doordat nu nog onduidelijk is wat er allemaal gaat gebeuren zitten deze bewoners in onzekerheid. De shortstayers die we aantroffen hadden daar geen last van.

U bent hier