h

Demonstratieve Bewonersoptocht Platanenweg naar Stadgenoot

25 februari 2011

Demonstratieve Bewonersoptocht Platanenweg naar Stadgenoot

De bewoners van de Platanenweg en de Olmenweg zijn het beu. Samen met Huurdersvereniging Groot Oost en de SP organiseren ze vandaag een demonstratieve optocht naar het hoofdkantoor aan de Sarphatistraat. Daar bieden ze de directeur een petitie aan. Ondanks aandringen door de raad in Amsterdam Oost wil woningcorporatie Stadgenoot geen maatwerk verlenen.

De toekomst voor veel bewoners (met kinderen) is onzeker. Een grote groep zit inmiddels in een juridische procedure. De dagvaardingen zijn de deur uit. Tiers Bakker, deelraadslid SP Oost: "Wij eisen dat de bewoners mogen blijven tot de sloop of dat ze een vast huurcontract krijgen. Stadgenoot wil niet begrijpen dat haar kerntaak ligt in het voorzien van goede woningen voor de bewoners van Amsterdam; ook voor haar tijdelijke huurders."

De demonstratie begint om 13:30 vanaf de Platanenweg.

U bent hier